Om Holbæk Seminarium

FAKTA

Byggeår 1967
Bygherre Holbæk Kommune
Arkitekt: Gehrdt Bornebusch, Max Brüel og Jørgen Selchau
Landskabsarkitekt Sven Hansen
Entreprenør Murersvendenes A/S
Rådgivende ingeniør Johs. Jørgensen
Lokation Seminarieparken 2, 4300 Holbæk


Holbæk Seminarium er en helt fantastisk bygning, der er opført i beton og står i et råt og nærmest brutal beton-udtryk og med mange smukke detaljer.
Holbæk Seminarium er primær lokation for CSU Holbæk.

Den synlige og rå beton er et udtryk for den arkitektoniske stilart kaldet for ”Brutalisme”.
Seminarets bygninger danner en vinkelform med grupperinger og terrasser omkring en central gård. Bygningen kan føre tankerne hen til en borg-lignende bygning, der rejser sig i naturen. 

På bygningens forskalling er der en tydelig struktur i de ydre betonvægge. Indvendig står væggene i rå beton med spor efter forskalling, mønstre og strukturer, der nu engang opstår efter en støbning. Der er støbt vægge i op til fem meters højde i 15 centimeters tykkelse, og disse er dobbeltarmerede.

 Byggeriet fremstår skulpturelt i en klasse helt for sig og i opførelsen af Holbæk Seminarium blev der tænkt stort og utraditionelt. Arkitektens visioner har haft frit løb og der er ikke sparet på kvadratmeterne hverken ude eller inde. Derfor er der mange flotte store rum, som giver nogle unikke og gode undervisningslokaler. På parkeringspladsen er der lamper i rå beton matchende bygningen og der er anvendt særlige og med meget synlige sten. Fliserne er i et forløb som en flisebelagt sti helt op til hovedbygningens indgang.

CSU Holbæk oplever en stor interesse for bygningen.

Er du/I nysgerrig på bygningen og ønsker at besøge den, så kontakt CSU Holbæk.
Gæster som ikke har en aftale, kan ikke komme ind i bygningen af hensyn til skolens elever.

Senest opdateret 29-04-2024