Spring til indhold

AKS

Gruppen henvender sig til unge udviklingshæmmede med generelle indlæringsvanskeligheder. Flere elever har sprog og tale-vanskeligheder, samt funktionsnedsættelse mht. motorik og sansning.

I AKS er undervisningens udgangspunkt, den enkelte elevs potentialer, daglige liv samt for enkelte elever er der også et fokus på det at komme på arbejdsmarkedet. Undervisningen sigter mod, at eleverne bliver så selvhjulpne og parate til voksenlivet som muligt. 

Kommunikationen i klassen kan understøttes af tegn til tale, billeder, IT, gestik og kropssprog. Der arbejdes med individuelle kommunikationshjælpemidler, som talemaskiner eller kommunikations programmer på tablets og mobiltelefoner. Derudover støttes eleverne i at kommunikere via internettet og på de sociale platforme.

I løbet af ugen deltager du i forskellige fag og aktiviteter, feks. dansk, matematik, musik, billedkunst / værksted, idræt, svømning og ridning. Her vil du mødes med elever fra andre grupper.

AKS tilbyder også botræning, som er undervisning i for eksempel indkøb, madlavning, tøjvask, hygiejne og social træning. Vi vægter også trafiktræning og at kunne begå sig i det offentlige rum.

 

Skema for AKS

Alle dage møder eleverne ind kl. 9.00 

Mandag, tirsdag og torsdag man i skole til kl. 14.15 hvorefter der er mulighed forklub.

Onsdag og fredag er man i skole til kl. 12.35 hvorefter der er mulighed for klub.

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Klassemøde Klassemøde Klassemøde Klassemøde Klassemøde
Fagligt Fagligt Valghold Udeliv/Emne  Bevægelse 
Bevægelse  Bevægelse  Klub fra kl. 12.35 Udeliv/Emne  Klub fra kl. 12.35

 Feedback

Sidst opdateret

20.05.2021

Ansvarlig redaktør

Signe Højgaard